Volvo Lifesaver

Volvo Cars Nederland & HartslagNu presenteren Volvo Lifesaver

De overlevingskans bij een hartstilstand is het grootst wanneer binnen 6 minuten wordt gestart met reanimatie. Helaas is er niet altijd snel een AED voor handen waardoor de kans op overleven direct vermindert. Volvo Car Nederland wil samen met HartslagNu een concrete bijdrage leveren om Nederland hartveiliger te maken.

Volvo Cars Nederland  is gestart met een pilot in Noordoost-Nederland. De eerste burgerhulpverleners hebben inmiddels een AED in hun Volvo die is aangesloten aan het oproepsysteem van HartslagNu. Hierdoor kan hulpverlening nog sneller ter plekke zijn en wordt de overlevingskans direct vergroot.

Hoe werkt het?

Zodra de geselecteerde deelnemer een reanimatiemelding ontvangt en accepteert, wordt deze met de Volvo onmiddellijk naar de noodlocatie genavigeerd om hulp te verlenen. Daar kan direct worden gestart met reanimeren en gebruik worden gemaakt van de AED in hun Volvo. Elke minuut telt en elke verbetering van de hulpverlening kan een enorm positieve impact hebben op de kwaliteit van leven na een hartstilstand. De geselecteerde deelnemers ontvangen o.a. een reanimatietraining en uitleg voor het gebruik van de AED. Verder wordt een rijvaardigheidstraining aangeboden die speciaal voor huisartsen ontwikkeld is.
Wij zullen in de loop van 2020 de pilot evalueren.